Грандіозна ферма в пустелі вироблятиме сотні тонн овочів (ФОТО)

Ферма в пустелі Йорданії вирощуватиме близько 130 тонн овочів на рік та очищуватиме 95 літрів прісної води за день, пише “Агро-Центр”.

Йорданія використовуватиме солону воду, вуглекислий газ та сонце для виробництва енергії та свіжої води. Ферму буде створено у рамках проекту Sahara Forest. Він фінансується урядом Норвегії та Європейським Союзом. На фермі буде дві теплиці загальною площею 1349,97 кв. метрів. Енергію для проекту генеруватимуть фотоелектричні панелі, а для полива використовується технологія орошення теплиць:

“Проект Sahara Forest показує, що інноваційне застосування технологій може змінити наші екосистеми в такий спосіб, щоб це приносить користь клімату, людям та бізнесу”,

– розповів міністр з питань клімату та навколишнього середовища Норвегії Відар Хельгесен.

В подальшому організація має намір відкрити в Йорданії центр площею 20 гектарів, проект в Акабе – це тільки початок. Так само недавно Sahara Forest. завершив пілотний проект в Катарі і працює на об’єкті в Тунісі. Головний виконавчий директор проекту в Сахарі Йоаким Хауге заявив, що Йорданія може стати “хабом зелених систем”.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: