На Вінниччині створили диво-автомобіль (фото)

У селищі міського типу Тростянець, що на Вінниччині, місцевий майстер на усі руки, інженер за освітою Павло Кіщенко зумів дати “друге життя” своєму “горбатому” та здійснив неймовірне. Його авто може як по суші, так і по воді ганяти. Прикро лишень, що ще не літає.

Аби змайструвати таке чудо авто-водо-техніки чоловік перебрав з десяток автівок, аби підібрати необхідні деталі для своєї амфібії. Пану Петру у нагоді стали конструкції від “фронтовика” Вілліса, Мерседеса, Нісана та інших. В 44-річного “ЗАЗу” майстер нічого кардинального не змінював, а лишень “начинив” особливою функцією.

Свого “Заповодця”, так назвав чоловік свій плавзасіб, він створив у цілях економії, аби не об’їжджати р. Південний Буг до своєї заміської дачної ділянки. Окрім того, чоловік особливо полюбляє рибалити у своєму авто. Місцеві рибалки такій дивині дивуються і до сьогодні, бо звикнути коли повз твій надувний човен пропливає “Запорожець” – погодьтесь не просто.

“На воді машина, як човен. Маю весла. З їх допомогою можна добратися у будь-яку частину річки. Управляти легко. Замість кузова – накриття з цупкої тканини, як у кабріолета. На дні салону є місце для кріплення парасолі. Тут же розкладний столик. Салон у мого «Заповодця» просторіший, ніж в інших авто такої марки. Прибрав бак для пального – додалося місця. Бак зробив компактнішим і кріпиться він у задній частині біля моторного відсіку”,

– каже винахідник.

На звичаних дорогах “Заповодець” розганяє швидкість до 120 км за год., а у водних просторах – до 20-ти. Наразі винахідник радо готовий консультувати охочих щодо того, як переробляти авто під амфібію.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: