У Сінгапурі створять плавучі села (фото)

Сінгапурський стартап Blue Frontiers побудує плавуче село на 300 жителів на південь від острова Таїті. Проект обійдеться в $60 млн і стартує в 2020 році, пише “Агро-Центр” з посиланням на NBC.

“Село буде служити вітриною і випробувальним стендом для технологій, які знадобляться для створення набагато більших плавучих міст”,

— говорить Джо Куїрк, президент Seasteading Institute, некомерційної організації з Сан-Франциско, яка є рушійною силою Blue Frontiers. В майбутньому інститут сподівається створити повномасштабні плавучі міста, які можуть процвітати за межами територіальних вод існуючих держав.

Плавуче село буде знаходитися на відстані кілометра від берега Таїті всередині коралового рифу. Глибина води в цьому районі становить 30 метрів. Планується, що на 12 сполучених між собою плаваючих платформах буде жити від 200 до 300 осіб. Загальна площа села складе близько 700 квадратних метрів.

Куїрк очікує, що плавуче село буде процвітати завдяки зростаючому інтересу до екотуризму і новим «морським» галузям, таким як водоростеві ферми і енергія хвиль.

“У нас будуть бунгало, квартири, науково-дослідні установи і навіть підводний ресторан, — каже Куїрк. — Це буде самостійна туристична пам’ятка і одночасно вітрина для майбутніх проектів. Ми плануємо, що ці платформи збільшать щільність морського життя, давши поверхню для заселення рослинами і молюсками. Ви спуститеся в підвал і через скляні стіни побачите морське життя! Ми дійсно хочемо показати, що плавучі міста можуть бути екологічно стійкими”.

З висоти плавуче село буде виглядати майже як природний острів з зеленим «житловим дахом» з рослин, які також допоможуть фільтрувати стічні води. По можливості будівлі будуть побудовані з використанням місцевих відновлюваних матеріалів, таких як кокосова деревина.

Архітектор проекту Барт Роффен, який спеціалізується на плаваючих структурах у голландській компанії Blue21, каже, що технології, необхідні для плаваючих спільнот, стануть все більш важливими, особливо на островах і в прибережних районах, яким загрожує зростання рівня моря.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: