Індійські бізнесмени зацікавлені в українському гороху

Нещодавно Чернігівщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті. Він розповів, що індійські бізнесмени зацікавлені у жовтому горохові, який вирощують у Чернігівській області. Посол анонсував приїзд індійських підприємців в Україну, пише “Агро-Центр”.

Україну індійці розглядають як заміну дорогому експорту з Канади:

“Щороку з Канади ми експортуємо півмільйона тонн жовтого гороху. Але Канада удвічі далі від Індії, то чому б не вирощувати цю культуру тут, у вас. Тим паче, що й умови в Україні кращі, аніж у Канаді. Я радив би українським фермерам звернути увагу на цю культуру, вона перспективна та прибуткова”,

– заявив Манодж Кумар Бхарті.

Невдовзі на Чернігівщину приїдуть приватні підприємці з Індії у пошуках партнерів. Вони планують вирощувати та експортувати жовтий горох. Якщо ж партнерів знайти все ж вдасться, українські бізнесмени відправляться в Індію.

Україна вже різко нарощує посіви гороху. Так, минулого року було зібрано рекордний врожай у 748 тисяч тонн, експортовано було 310 тисяч тонн. Основним імпортером є Індія, у якої був неврожай. Цьогоріч посівні площі під горох були збільшені з 239 тисяч гектарів до 388 тисяч. Завдяки цьому, поочікуваний врожай у 2017 році – близько 1 мільйона тонн.
Фото “СК”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: