Помідори в Україні подорожчають вдвічі (деталі)

В Україні найближчим часом помідори подорожчають ледь не вдвічі. Таке зростання пов’язують з дефіцитом помідорів на ринку, пише “Агро-Центр”.

“Туреччина відновила поставки помідорів в Росію, через це вартість на томати в Україні різко зросла. Для деяких країн томати є дуже великою статтею для експорту. Такими державами є Туреччина і Азербаджан. Домовитися про оперативні постачання томатів з інших країн вкрай важко, відповідно варто готуватися до різкого подорожчання томатів”,

– розповів голова Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, в Україну почнуть завозити помідори з Польщі.

“В Україні почнуть завозити помідори з Польщі, але відбуватися це буде дуже довго. Не варто забувати, що в Україні в листопаді закінчилося власне виробництво томатів. Відповідно вартість помідорів виросте до 40-45 гривень за кілограм. Тільки навесні почнеться зниження вартості, коли запрацюють українські теплиці”,

– резюмував пан Олексій.

Зараз українські тепличні комбінати готові відвантажувати томати не дешевше 24-28 гривень за кілограм. Таким чином, тільки з початку поточного тижня їм вдалося підвищити ціни на цю продукцію в середньому в 1,6 разів.

Стрімке зростання цін галузеві експерти пов’язують з дефіцитом томата на ринку, оскільки більшість комбінатів вже заявили про завершення сезону реалізації. Більш того, компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок імпортного томату поки не вдається: поставки з Туреччини дуже малооб’ємні і нестабільні, а ціна на турецький томат нерідко досягає 38 гривень за кілограм.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: