У Європарламенті збільшили квоти для української продукції АПК

Депутати Європейського парламенту проголосували за збільшення обсягів тимчасових додаткових торгових преференцій для імпорту української аграрної та харчової продукції, пише “Агро-Центр” з посиланням на “Інтерфакс”.

Рішення про надання додаткових преференцій було схвалено 566 голосами, проти були 96 депутатів, а ще 28 утрималися. Комітет з міжнародної торгівлі Європейського парламенту (INTA) запропонував підвищити квоти на український мед на 2,5 тис. тонн, перероблені томати – на 3 тис. тонн, виноградний сік – на 500 тонн , овес – на 4 тис. тонн, пшеницю – на 65 тис. тонн, кукурудзу – на 625 тис. тонн, ячмінь – на 325 тис. тонн, злакові крупи та гранули – на 7,8 тис. тонн:

“Преференції будуть введені на строк до трьох років в якості доповнення до Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС. Дане рішення має бути затверджене Радою ЄС пізніше в липні”,

– написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За інформацією Європарламенту, боротьба з корупцією є умовою надання Україні торгових преференцій. Як повідомлялося, в результаті переговорів Єврокомісії, Ради ЄС та євродепутатів Комітет з міжнародної торгівлі Європейського парламенту (INTA) запропонував підвищити квоти на український мед на 2,5 тис. Тонн, перероблені томати – на 3 тис. Тонн, виноградний сік – на 500 тонн , овес – на 4 тис. тонн, пшеницю – на 65 тис. тонн, кукурудзу – на 625 тис. тонн, ячмінь – на 325 тис. тонн, злакові крупи та гранули – на 7,8 тис. тонн.

Україна може без мит поставляти в Євросоюз 36 товарних позицій в рамках затверджених обсягів тарифних квот.  Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, по пшениці становили 950 тис. тонн, ячменю – 250 тис. тонн, кукурудзи – 400 тис. тонн, цукру – 20 тис. тонн, меду – 5 тис. тонн, обробленим томатам – 10 тис. тонн, виноградному і яблучному соку – 10 тис. тонн, вівса – 4 тис. тонн, часнику – 500 тонн.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: