Дмитро Соломчук: “Українське село – майбутнє країни”

Для чого в Україні відкривати інтернет-видання про агросектор? На перший погляд здається, ніби все добре: є кілька десятків великих компаній, які обробляють землю сотень тисяч гектарів українських пайовиків. Продукт виготовляється, але де ж фермери? Спробуємо розібратися.

Головна ідея ресурсу “News Агро-Центру” полягає в тому, щоб нагадати українцям – ми аграрна країна. Наші діди та прадіди все життя заробляли фермерством. Проте, наша історія складалася так, що розвиток українського села був наче “кістка в горлі” для сусідів з різних сторін. Щойно з’являлася хоч найменша можливість вирватися вперед, Україну притискали і “ставили на місце”. Не важливо з якого боку тиснули – наш потенціал ніколи не був вигідним конкурентам.

Надворі вже сімнадцятий рік ХХІ століття. Сімнадцятий рік чого б це не було – чи бізнесу, чи століття – має переповнювати позитивом, азартом та жагою до життя. У нас ж все навпаки – в інформаційному просторі українців “грузять” негативною політикою, бідами заганяючи громаду в глухий кут. Вони не бачать ніякого позитиву. Молодь тікає, віддаючи перевагу роботі закордоном. А чому так? Керівництву не вигідна розумна, розвинута нація? Відповідь на це запитання відома лише їм самим.

Енергійна команда “News Агро-Центру” бачить майбутнє виключно у своїй країні. Ми розповімо вам про молодих людей, які вже зрозуміли потенціал села та розвивають свій бізнес, годуючи усю країну. Ми розіб’ємо стереотипи про те, що село – це болото і діра, адже село – еліта країни!

Також, ми покажемо, як розвивалися і досі розвиваються господарства сімейного, малого та середнього типу. Ми хочемо підказати вам, як можна заробляти на селі та жити комфортно.

Це мав би бути масштабний державний соціальний проект, але на жаль – нікому з політиків він не потрібен. Вони один поперед одним кричать про успіхи українських фермерів, які експортують продукцію на 14 мільярдів доларів. Ну це ж смішні цифри для України! З потенціалом нашого села експорт мав би становити 500 мільярдів. Натомість ми купуємо з прилавків магазинів імпортну рибу, сир, картоплю, моркву та інші овочі і фрукти. І це, уявіть, в Україні! Сміх і гріх.

Шановні українці, читайте наш продукт, дивіться програму “Ля Село” і ви зрозумієте, наскільки цінне село в Україні. Не шукайте щастя на чужині, а розвивайте свою країну, свої сім’ї – тільки тоді нас поважатимуть, не буде ніяких війн та інших лих.

Бажаю вам успіхів та процвітання, не буду використовувати споганеного політиками українського слова “щиро”, хоч і не розумію, як по-іншому можна щось бажати чи вітати. Ми працюємо для вас, майбутніх фермерів, тому що саме ви – наше майбутнє.

Дмитро Соломчук – директор ППФ “Агро-Центр”, голова ГО “Час-Дій”

 

 

 

 

Редакція може не погоджуватися з думкою автора. Якщо ви бажаєте розмістити матеріал в рубрику “Блоги”, пишіть на електронну скриньку [email protected].

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: