Еко-ферма: в Україні на тисячах гектарів вирощують органічну продукцію (фото, відео)

В Україні в Чернігівській області вже майже десять років розвивається еко-ферма “ЕтноПродукт”. Почалася вона з кількох гектарів для натуральних продуктів дочки засновника Олега Жуковського, а зараз це близько 4 тисяч гектарів абсолютно натурального виробництва, пише “Агро-Центр”.

 

“Ідея ЕтноПродукту народилася тоді, коли у мене мала з’явитися третя дитина – донька. Я задумався, чим ж я зможу нагодувати свою доню? Виникла ідея створити невелику ферму під Києвом, на два-три гектари, де б був натуральний спосіб виробництва – від полички до кухні, де б готувалося молоко і котлета, і хліб пікся”,

– розповідає засновник ферми Олег Жуковський.

Поля та ферми підприємства розташовані на північному сході Чернігівської області України, де обробляється близько 4 тисяч гектарів органічної землі (пасовища, сіножаті, рілля), утримується близько 1000 голів великої рогатої худоби, завдяки чому створена основа для виробництва якісного кінцевого продукту. На молокопереробному підприємстві під Києвом виготовляється готова органічна продукція харчування, яка поставляється в торговельні мережі Києва та інших міст України.

“Я вже багато років консультую ЕтноПродукт. Починав цю роботу від створення компанії. Це було нелегко, адже ферма робила поступові інвестиції. Крок за кроком, я думаю, ми зможемо розвинути цю ферму в дуже хорошу ферму органічного молока, яка є першопрохідцем в Україні”

– розповів експерт молочного напрямку дослідного інституту органічного сільського господарства у Швейцарії Ерік Майлі.

Сертифікація земель та виробництва почалася у 2008 році. З того часу на землях господарства застосовується органічне землеробство: замість синтетичних добрив застосовується гумус, сидерати, мікроорганізми; не використовують гербіциди, пестициди; замість генномодифікованого насіння висіваються немодифіковані культури, які і мають рости в нашій місцевості.

Придбати продукцію еко-ферми можна за посиланням.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: