Як почати розводити голубів: поради

Розведення голубів – досить важка праця, у якій важко отримати великий дохід. Ця справа вимагає захопленості і справжньої любові до цих красивих домашніх птахів. Нагородою за вашу працю стане чудове видовище — породистий голуб, символ миру та хороший знак для молодят, пише “Агро-Центру”.

  1. Почніть займатися розведенням голубів з вивчення теоретичної основи. Визначтеся з тим, яку саме породу ви будете розводити. Краще не починати з короткоклювих порід і не брати на утримання більше 5-6 пар.
  1. Приготуйте необхідний інвентар і обладнання. У першу чергу, вам знадобиться приміщення для утримання голубів. Домівку для голубів можна побудувати з цегли, дерева або металу. Вона повинна бути досить просторою, світлою, без протягів. Краще зробити в приміщенні 2 відділення, для дорослих птахів і для молодих. Двері повинні бути висотою приблизно 150 см, шириною до 70 см. Їх можна зробити подвійними: зовнішні суцільними, а внутрішні гратами. Підлогу зробіть з струганих дощок, піднявши його на 25 см. від землі, щоб уникнути вогкості. Висота домівки для голубів повинна бути близько 2-х метрів.
  1. Ознайомтеся з раціоном голубів і купіть необхідний корм. Пам’ятайте про підтримку вітамінного і мінерального балансу в харчуванні птахів. Голубів не можна перегодовувати, тому при настання холодів збільшуйте кількість корму, а в теплу пору року — зменшуйте.
  1. Придбайте голубів вибраної породи і заведіть журнал обліку птахів, а також картки з родоводом кожного птаха.
  1. Захистіть домівку для голубів від проникнення кішок і гризунів. Щур може погубити вашу працю, передушив пташенят або вкравши яйця.
  1. Вивчіть методи розведення і схрещування. Виділіть птахів, найбільш придатних для розведення і почніть створювати свою генеалогічну лінію. Однак пам’ятайте, що в наступних поколіннях позитивні якості родоначальника можуть втрачатися. Для розведення використовуйте тільки високопородних голубів з яскраво вираженими ознаками благородного походження.
  2. Ведіть родоводи для кожного голуба. У них вносяться кличка самого птаха, клички батьків, забарвлення і інші ознаки. Виходячи з родоводів, можна зробити висновки про передачу спадкових ознак.

Успіхів вам у виведенні чистопорідних голубів-красенів!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: