На курортному центрі відкриють екзотичну ферму (ФОТО)

Равликові ферми набувають все більшої популярності в Україні. А й справді – це цілком вигідний бізнес. Лише за минулий рік українські фермери експортували 400 тонн равликів, а це у сім разів більше, ніж сала (традиційного для України). Нещодавно стало відомо про відкриття ще однієї такої ферми у здавалося б виключно туристичному районі – на Арабатській стрілці, пише “Агро-Центр”.

У країнах Європи щорічний приріст імпорту равликів зростає на 20-30%. Лише за минулий рік європейці з’їли 150 тисяч тонн равликів при вдвічі більшому попиті. Найбільший дефіцит равликів у листопаді. В Україні ж погодні умови з вересня до жовтня дозволяють виростити “рогатих”. Такий бізнес часто називають бізнесом “лінивого сім’янина” – вся робота працівників ферми полягає у тому, щоб вчасно насипати тваринам корм, полити їх і зібрати тих равликів, які збираються утекти.

На Арабатській стрілці вже наступного року має відкритися равликова ферма. Інвестори розглядають село Щасливцеве Генічеського району як можливе місце для ферми. Праця на равликових фермах переважно ручна, саме тому відкриття підприємства означатиме нові робочі місця. До роботи залучатимуть вимушених переселенців, адже саме у Херсонській області їх найбільше.

Окрім іншого, планується розвиток гастрономічного туризму, адже м’ясо равликів має високий вміст білків та надзвичайно корисне.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: