ТОП-5 кращих фільмів про фермерів

Історія кінематографу не може похизуватися великою кількістю фільмів про фермерів. Більшість з них були відзняті ще у минулому столітті. Пропонуємо невелику добірку фільмів про життя фермерів.

“Будь-якою ціною”, 2012

У головного героя стрічки Генрі Уілла є ферма, яка впродовж декількох поколінь успадковується від батьків до синів. Дія кінострічки відбувається в штаті Aйова, одвічно сільськогосподарському регіоні СШA, де розвиток фермерства в широких масштабах залучив в галузь біологів, новітні технології генної інженерії, на службі у якій наш головний герой і знаходиться.
Генрі, для забезпечення стабільності своєї сім’ї, зайнятий продажами насіння, його вважають дуже хорошим фахівцем і він досить успішний у своїй галузі. Однак, лаври ще одного фермера не дають йому спокою.

 

“Сімейна ферма”, 2016

Події відбуваються в одному з провінційних містечок Техасу, де розташована сімейна ферма головних героїв. В центрі подій опиняється колишній шериф Джон Ландсберг. У цих місцях він народився і виріс, проте не виїхав у мегаполіс, а вирішив залишитися і розвивати ферму. Джон проживає з двома дочками. У сім’ї виникли труднощі з фінансами і головний герой думає продати ферму.

 

“Поле чудес”, 1989
Фільм відзнятий за романом В.Кінселла. Фермер з Айови Рей Кінселла, часто чує голос, який радить побудувати бейсбольне поле на місці його кукурудзяних плантацій. Голос твердить: «Побудуй його, і він прийде!». І головний герой вирішується на будівництво. Згодом на майданчику починають з’являтися люди, але бачить їх лише Рей, його дружина і дочка.

 

“Приборкання норовистого”, 1980

Сорокарічний фермер Елія (Адріано Челентано), переконаний холостяк і грубіян, відрізняється принципово неприязним відношенням до панночок. Однак це ніяк не заважає йому щиро любити все живе.Одного разу в дощову ніч йому доводиться проти волі поселити у себе вдома молоду красуню Лізу Сільвестрі (Орнелла Муті) — її авто зламалося, коли вона проїздила селищем, де живе Елія. Складний характер фермера дивним чином привертає витончену і розпещену городянку: заінтригована відлюдним господарем будинку, вона починає боротьбу з комплексами і страхами запеклого буркотуна.

 

“Реальний бруд фермера Джона”, 2005

Документальний фільм показує життя фермера Джона Петерсона. Він намагається змінити на краще роботу на фермі своєї сім’ї, змішуючи сімейні традиції з мистецтвом і “свободою слова”. Режисер Таггарт Сігел стежить за життям фермера Петерсона вже 25 років і розповідає про неї в ЗМІ. Ферма Петерсона є ядром одного з найбільших фермерських кооперативів в Сполучених Штатах, який годує більше 1400 сімей. Кожна сім’я, яка входить до кооперативу, щотижня отримує бушель (35-літровий контейнер) свіжих овочів.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: