Як в Україні вирощують рис (відео)

Своя місія у херсонських аграріїв, вони прагнуть навіть після анексії Криму повернути країні стабільне вирощування рису. Адже до приходу росіян ми забезпечували себе на 70% цим продуктом, тепер лише на 30, пише “Агро-Центр”.

Найбільше плантацій на Одещині і Херсонщині. Збільшити площі посівів є куди, головне – аби держава трохи допомогла. Саму ж культуру вирощувати не просто, вона потребує особливого клімату – тепла і вологості. Насіння купують українське. Його беруть в єдиному в Україні інституті рису. Тут під посівами 800 гектарів білого золота. Робота на полі кипить від ранку.

Молодий фермер заробляє на сирах у лісі (9 фото, відео)

Ягоди, які роблять жінок молодшими, вирощують в Україні (відео)

Кожна плантація вкрита водою. Глибину затоплення поля періодично міняють. Відкачують воду лише перед збором урожаю – у вересні. За один куб води у середньому платять від 50 копійок до гривні плюс електроенергія. А ще – саме обладнання для зрошення дороге. Держава ж аграріям нічим не допомагає.

Робила педикюр в залі суду: суддя з Дніпра цинічно знущалася над фермером (деталі)

До анексії Криму основні посіви були на півострові. Ми експортували товар до Туреччини, Румунії та Болгарії. Нині рис росте лише в Одеській та Херсонській областях. Для внутрішнього споживання нам потрібно понад 150 тисяч тонн. А ми збираємо лише 70. Частину купуємо у Пакистані та Китаї.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: