“Колючий бізнес” братів-близнюків з Черкащини користується попитом у світі (11 фото)

На Черкащині брати-близнюки займаються незвичним для українців бізнесом – розводять кактуси. Таке захоплення у чоловіків з дитинства, пише “Агро-Центр”.

Ще з третього класу Олександр і Юрій Гавриленки цікавилися кактусами. Їх купували на ринку та пробували розводити. Згодом хоббі перетворилося на справу життя. Для того, щоб розводити рослини, Олександр переїхав у приватний сектор та створив теплицю. Перші кактуси у черкасах з’явилися у 70-их роках і їх вважали дивиною. Брати їздили у сусідні країни та скуповували екзотичні види цих рослин.

Фермер поблизу Рівного має дивовижні плантації з сотнями сортів винограду (відео)

Теплицю взимку фермер отоплює дровами та підтримує лише мінімальну температуру – рослини сплять і їм тепла не треба. З листопада по березень Олександр їх навіть не підливає. Серед кактусів фермера багато унікальних з різних частин світу. Купують насіння і самі рослини в усьому світі. Так, за словами Олександра, є покупці з Грузії, Нідерландів та Індії.

У переселенця без руки і ноги після полону «віджали» ферму на Житомирщині

Нещодавно фермер придбав у Мексиці новий вид кактусів – ацтекіум вальдезій.

“Його відкрили 2-3 роки тому. За дві горошинки заплатив по 800 гривень. Нові види з’являються постійно”,

– розповідає про придбання колекціонер кореспонденту vikka.ua.

Дружина футболіста розповіла про неймовірну ферму свого чоловіка (ВІДЕО)

Серед незвичних захоплень у фермера не лише кактуси – Олександр грає на гітарі та пише пісні у стилі іспанського фламенко.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: