Кооператив на Одещині перероблятиме шипшину

Кооператив “Горіх Причорномор’я”, що знаходиться в Одеській області, планує встановити сушильне обладнання та зайнятись переробкою шипшини, пише “Агро-Центр”.

Зараз культуру вирощують на 5 гектарах, а продають сушені та свіжі плоди.

“Ціна продажу свіжої шипшини в 2017 році становила від 18 грн/кг, а однорідну партію сушеної можливо продати від 35 грн/кг”,

— розповідає Павло Тулба, президент кооперативу.

В США почали вирощувати новий сорт пшениці

Набагато дорожче коштує шкірка, фабрика з розфасування чаю готова купувати такий продукт від $5 за кілограм. Є попит з боку Nestle, Danone, а також фармацевтичних компаній.

Вирощування шипшини невитратне, її можна саджати на непридатних для традиційного землеробства землях, як то схили чи балки. Для висадки знадобиться 6 тис. саджанців на гектар, а плодоносити рослини починають на третій рік.

Фермер на Хмельниччині виготовляє натуральну «віагру» (відео)

Ще один прибутковий напрямок переробки шипшини — це виготовлення олій. Такий бізнес особливо популярний серед європейських фермерів.

Але, навіть, без переробки на шипшині можна виручити непогані гроші. Урожайність з одного куща складає 2–4 кг, отже при мінімальній ціні реалізації в 18 грн доход складе 216–432 тисяч гривень.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: