Подружжя фермерів розвиває господарство на Кіровоградщині (ФОТО)

Говорять: “Креативний господарник – успішне село. А якщо їх двоє?” Чоловік – це категоричність, новітні технології; жінка – затишок, благодійність. Саме поєднання цих якостей у Замкових Олександра та Любові зробили успішним фермерське господарство ТОВ “Колос”.

Уже понад 15 років квітне ТОВ “Колос” на території села Косівка Олександрійського району Кіровоградської області. Очільники господарства – це керівники нової формації, які можуть долати будь-які труднощі, бо планують масштабно, мислять по-державному, сучасно, з перспективою.

За останні кілька років суттєво покращилась технічна система управління агрогосподарством – це застосування новітніх технологій як на полях, так і в тваринницькій галузі.

У сезон на підприємстві працює до 160 осіб. Грамотні фахівці – це основа підприємства, але , окрім того, і умови праці в «Колосі» відповідають сучасним стандартам та нормам. Підприємство має сучасний машинно-транспортний парк. Злагоджена робота колективу забезпечується сучасними ІТ-технологіями.

Це допомагає слідкувати за роботою сільгосптехніки, швидко відреагувати на можливі проблеми і форс-мажори та дисциплінує великий колектив транспортників. На сільгосптехніку встановлені навігатори паралельного руху і так звані “автопілоти”. Чітко обраховується робочий час водіїв та механізаторів, ідентифікуються факти виконання різних робіт.

Господарство “Колос” інтенсивно співпрацює із своїми іноземними колегами. Успішно переймає закордонний досвід з питань агрономії. Щоб розширити свої можливості у вирощуванні кукурудзи та сої, провідні фахівці “Колосу” їздили до США. Так, це все чоловічі якості, які успішно реалізовуються, а де ж жінка?
А жінка – господиня! Любов Миколаївна зробила затишною і квітучою Косівську землю. Тільки-но заїжджаєш до села, школи відразу відчувається
небайдужість і прагнення змін на краще.

Але керівники господарства опікуються не тільки школою, а допомагають і дошкільному навчальному закладу, тісно співпрацюють із сільською радою в питаннях благоустрою села та організації дозвілля молоді.
Учні Косівської школи мають можливість подорожувати по всій Україні, але вони точно знають, що їхня маленька батьківщина найкраща, бо все там робиться з любов’ю.

Людмила Руденко

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: