У Норвегії створено “світовий бункер” для насіння (3D ВІДЕО)

Людство часто непокоїться про власне майбутнє. Глобальні катастрофи несуть небезпеку як для людей, так і для рослин. Аби зберегти насіння від знищення, у Норвегії побудоване Всесвітнє зерносховище, пише “Агро-Центр”.

Знаходиться воно неподалік від містечка Лонг’їр. Офіційно його було відкрито у 2008 році під егідою ООН задля збереження посадкового матеріалу усіх сільськогосподарських рослин, які існують у світі. “Бункер” для насіння обійшовся Норвегії у 9 мільйонів доларів. Власний відсік у ньому отримала кожна країна.

Зерносховище захищає насіння рослин від глобального потепління, падіння астеороїда чи ядерної війни. Знаходиться “бункер” на глибині 120 метрів під землею. Насіння поміщене в закриті конверти, які, в свою чергу, упаковані в пластикові пакети. Ті ж поміщені в контейнери, що стоять на металевих полицях. Низька температура (-18 градусів за Цельсієм) і обмежений доступ кисню повинні забезпечити низьку метаболічну активність і уповільнити старіння насіння.

“Бункер” розташований в районі вічної мерзлоти на острові, де низька тектонічна активність. Пропонуємо поглянути, як виглядає зерносховище на 3D-відео:

New York Times

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: