В Україні вирощують “картоплю” для спортсменів

Українська група “Green Team” протягом кількох останніх років експериментує з вирощуванням різноманітних овочів, перспективу у вирощуванні таких культур мускатний гарбуз, батат та часник, пише “Агро-Центр”.

Денис Сазонов представник компанії зазначив, що однією з ключових країн збуту даної продукції є Великобританія, разом з тим, у «Green Team» розглядають варіанти співпраці з країнами північної Європи:

“Ми почали тестувати батат пару років тому, щоб побачити, чи зможемо виростити його тут, і ми були задоволені результатами. Наразі існує багато можливостей постачати продукцію до таких країн як Швеція та Норвегія”,

 – зазначив Денис Сазонов.

Вигідний бізнес: найдорожчі спеції світу вирощують в Україні (відео)

Один з факторів, на який при виборі сорту батату опирались у “Green Team” — можливість довготривалого зберігання урожаю.

“Наразі ми плануємо відправити частину врожаю до Європи і уже з наступного року суттєво збільшити об’єми вирощування батату з 3 га до 20-30 га”,

– повідомив представник компанії.

Надзвичайні сади лаванди на Волині: ексклюзивне інтерв’ю з фермеркою (15 фото)

Нагадаємо, батат використовується при виробництві спортивного харчування та вживаєтеся як дієтичний продукт. Також, у господарстві вирощують інші малопоширені культури: спаржу, шафран, цибулю-шалот, мускатний гарбуз, селеру та інші. Всього овочевий клин господарства налічує 250 га, хоча у 2015 році становив лише 50 га. В перспективі планується розширення площ під овочами до 500 га.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: