Виноградар з Вінничини вивів 200 сортів і дає поради фермерам (ФОТО)

Як би ви удосконалились у своїй професії, ну скажімо за 35 років роботи? Мабуть кожен зараз подумає про найбільші вершини своєї реалізації і це буде виправдано. Ось виноградар із Вінниччини Анатолій Шиндер зумів розвести 200 сортів винограду, прищепити любов до лози всій сім’ї та закласти торгову жилку й міцний фундамент у вирощуванні та продажі “сонячної” ягоди, пише “Агро-Центр”.

У «виноградному» бізнесі задіяна вся родина Шиндерів, а це дружина та троє синів із дружинами. Вони мають свій сайт, що називається “Виноград Ямполя”. Там їх можуть знайти клієнти, домовитись про доставку та отримати професійні поради щодо вирощування лози. Із клієнтами у виноградаря налагоджена схема – замовляються та консультуються люди по телефону, товар надходить поштою. Зручно і швидко.

Окрім того, реалізовує свою ягоду Анатолій і на ринках райцентрів Вінниччині, має домовленість із бенкетним залом на доставку свого товару.  Лозу Анатолій поливає крапельною системою, бо якщо вологи замало, ягоди втратять привабливість. Технічний виноград, тобто такий, з якого роблять вино, не поливає. І дає поради, яким вином краще смакувати – сухим, бо воно не впливає на печінку та шлунок. І спирт, який знаходиться в ньому, дуже схожий до того, який виробляє людський організм. А ще чоловік дає настанову як вибрати солодкий виноград. Потрібно спробувати найнижчу ягідку із грона. Якщо вона солодка, то і весь виноград буде солодким.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: