Вперше сотні тисяч саджанців експортували з України в Нідерланди (фото)

У листопаді вже було відправлено перші саджанці з України в Нідерланди. Сто тисяч майбутніх дерев вже відправилися у Європу, пише “Агро-Центр”.

На початку року господарство “Гадз” підписало контракт на багаторічну співпрацю по експорту саджанців із господарством голландського садовода Лучіано Шрама, а вже в листопаді було відправлено перші саджанці.

За умовами контракту, перша партія саджанців складатиме 100 000 дерев, а загальне число експорту саджанців складає 300 000 дерев. На європейський ринок експортуватимуться такі види саджанців : яблуні сортів Гала та Голден Делішес, груші сорту Конференція, черешні сорту Бігарро Бурлат.

“Ми відправили до Голландії першу машину саджанців зі свого розсадника, а загалом відправлятимемо до цієї країни щотижня. На даний час, ми експортуємо лише 3 види, проте поступово будемо розширювати асортимент саджанців. Зазначу, що основна мета – показати світу, що Україна є конкурентоспроможною країною, яка може вирощувати якісний та здоровий безвірусний садивний матеріал, за рахунок чого залучати інвестиції в Україну”,

– розповів директор підприємства Тарас Мельник.

Нагадаємо, на найбільшій світовій виставці сільськогосподарської техніки в Німеччині вперше була представлена компанія з України – виробник запчастин до сільгосптехніки “Heavy Parts”.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: