Замело снігом: на Західній Україні фермери не встигли зібрати врожай

На частині території України пішов сніг. На даний момент важкі погодні умови спостерігаються в Західній Україні, де велика кількість снігу, що випав в значній мірі паралізував життя агросектора. Адже саме на Західній Україні частина врожаю досі залишається в полі, пише “Агро-Центр”.

У західному регіоні країни через важкі погодні умови збирання врожаю припинялося вже кілька разів. Наразі в Україні зібрано 21,8 млн тонн зерна кукурудзи, з 90% площ (4,0 млн га). Найнижчі темпи збирання культури спостерігаються у західних областях країни. У Рівненський області не зібраним залишаються 35% урожаю, у Львівській та Хмельницькій — 25%.

Не виключається варіант того, що деяким сільгоспвиробникам доведеться залишити частину кукурудзи на перезимівлю в поле. Така практика для українських аграріїв не є новою, так як і в минулому, 2016 році через аналогічну причину близько 1 млн тонн були залишені в полях для прибирання навесні 2017.

Відзначимо, через потужні снігопади, а також можливості обвалів лавин в Карпатах в деяких регіонах Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей обмежили рух автотранспорту, а на дорогах чергує спецтехніка.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: