В Україні при училищі діє осляча ферма (фото)

У селі Заболотне, що у Вінницькій області, директор професійного училища влаштував при навчальному закладі ослячу ферму. 500 студентів мають можливість навчатися веденню господарства на практиці, пише “Агро-Центр”.

Училище готує фахівців за 15 спеціальностями, серед них трактористи, лісники, єгері, механіки тощо. Директор закладу Василь Романцов разом з учнями утримує майже 300 гектарів угідь, 500 овець, 37 корів, 3 коня, близько 30 віслюків та два ведмеді. Є у господарстві і 24 лайки – студенти вчаться поводитися з мисливськими собаками. Усе це перебуває у державній власності як структурний підрозділ училища.

Лайки на фермі

Хоч і ферма при училищі існує ще з 1957 року, поставив її “на ноги” нинішній директор, якому нині 68 років. Він знає 7 мов та об’їздив півсвіту. Саме пан Романцов завіз сюди віслюків. Як він розповідає, це була мрія з дитинства. Зараз ж на ферму приїздять люди, аби випити ослячого молока та пройти тваринотерапію.

Перших 5 віслюків директор завіз сюди у 2012 році автомобілем з Туреччини. Нині на фермі їх майже 30, кожен з них має ім’я. Тварин господар не продає та запевняє – вони мають лікувальні властивості. За його словами, раніше біля віслюків працював охоронець з астмою, так за декілька місяців той повністю вилікувався. Річ у тім, що в стайні віслюків виділяється аміак, який допомагає при захворюваннях легень.

Василь Романцов – директор училища

Молоко ослиць використовують також в косметичних та лікувальних цілях. Так, директор училища згодом планує запустити виробництво мила з молока ослиць.

На фермі є і два ведмеді

Училище тісно співпрацює з Асоціацією фермерів Франції. Вже 12 українських студентів по закінченню закладу навчаються у Франції, підвищуючи кваліфікацію. Відбувається також і обмін учнями.

Фото “Знайдено в Україні”

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: