Вигідний бізнес: фермер в Україні заробляє мільйони на перепілках

На Київщині 40-річний фермер продовжив справу тестя та разом з сім’єю успішно займається перепілками. Він стверджує – ферма окупиться за шість місяців, а одна перепілка приносить в рік близько 5 тисяч гривень, пише “Агро-Центр”.

“Перепілками почав зай­матися тесть після аварії на Чорнобильській станції. Хтось сказав йому, що яйця корисні, виводять радіонукліди. Тесть перетворив кролятник на перепелину ферму”,

– розповідає 40-річний Микола Ковальов із міста Боярка на Київщині.

Замело снігом: на Західній Україні фермери не встигли зібрати врожай

“Коли тесть помер, господарство занепало. Теща не знала, як до птахів підійти. Зате на кожне свято згадувала, як колись готували перепілок. Я працював у рекламному бізнесі. Коли на фірмі почали скорочувати працівників, нам із дружиною довелося переїхати до тещі. Тоді вперше задумався, щоб відновити перепелину ферму. Десяток птахів придбав на базарі в Києві. Заплатив 500 гривень. Дуже хотів спробувати. Дружина вважала, що в мене не вийде. Знайшов старі записи тестя про корми і температуру в клітках. За перший місяць зібрав 200 яєць. Купив інкубатор. Отримав своїх курчат”,

– розповідає фермер.

В Україні вигідно вирощувати жимолость

Далі він шукав необхідну літературу – такої інформації не вистачає. Фермер продовжив використовувати літературу тестя та розробив свої клітки, їздив на семінари у Польщу та привіз звідти птахів – м’ясну породу перепілок вагою 800 грамів.

Вигідний бізнес: на Волині вирощують сади лаванди (15 фото)

За рік розширив ферму до 2 тисяч голів. Найважче було налагодити збут. Спершу пробував продавати яйця місцевим магазинам. Але скрізь вимагали реєстрацію, сертифікати якості та санітарні обстеження. На паперову тяганину витратив кілька місяців:

“Теща запропонувала допомогу. Ми забили молодих перепілок, нафарширували їх яйцями. Повезли продавати на ярмарок українських виробників. Страва мала успіх. Виявилось, ніхто ще не куштував таких перепілок. Продавали по 270 гривень за кілограм. Одна перепілка затягує на 45–70 гривень. Удома порахували, що з готових страв виторг більший, ніж із сирого ­м’яса. Дружина покинула ро­боту. Відкрили свій міні-цех. Запікаємо перепілок, робимо з птиці м’ясні пироги, салати на замовлення. Одна з найпопулярніших страв — обсмажені у фритюрі перепелині яйця. Постачаємо їх у місцеві кулінарії. Також продаємо сирі яйця, заморожені тушки. Даємо оголошення про продаж продукції. Пропонуємо безкоштовну доставку по Києву. Замовлення розвожу на скутері. Маємо постійних клієнтів, які двічі на тиждень замовляють свіже м’ясо або готові страви”,

– розповів фермер.

Вигідний бізнес: в Україні починають вирощувати екзотичну рослину (деталі)

Чоловік підрахував – кожна перепілка за рік приносить 5 тисяч гривень. Найбільший попит перед новорічними святами. Люди записуються в чергу, щоб отримати свіже м’ясо. У цей період ціну піднімають на 30–40 відсотків.

“Плюс такого бізнесу, що не потрібно великих площ. Моя ферма розміщена у трьох сараях. Перепілки не шумні. Сусіди довгий час і не знали, що ми розводимо птахів. Послід можна використовувати для обігріву приміщень. Перепелина ферма окупиться за півроку. Вкладати гроші можна поступово. Але починати треба хоча б із сотні перепілок, тоді справа швидше розвиватиметься”,

– підсумував фермер.

Еко-ферма: в Україні на тисячах гектарів вирощують органічну продукцію (фото, відео)

В Україні зареєстровано 560 перепелиних ферм. Із них 10 — великі господарства на 100–150 тисяч голів птиці. Щороку постачають понад 600 мільйонів яєць. Упаковка на два десятки в магазинах коштує від 21 гривні.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: