Все починається з малого: історія одного фермера (ФОТО)

Нещодавно у Кропивницькому пройшла масштабна подія – Міжнародна агропромислова виставка AGROEXPO-2017. На ній було представлено багато успішних сучасних фермерів, але з поміж усіх них мені припав до душі один сором’язливий чоловік, якого звали Станіславом Йосиповичем.

Від нього я дізналася, що він родом із невеликого містечка Знам᾿янка, що на Кіровоградщині. Займається птахівництвом. Він вирощує перепілок та курей різних порід. Зараз в нього близько тисячі поголів’я.

Починав з малого: утримував декілька видів курей у гаражі та зробив власноруч інкубатор з непотрібного холодильника. Але тепер він має спеціальне приміщення для утримання домашньої птиці та гарний інкубатор. На даний момент Камінський Станіслав Йосипович відноситься до успішних підприємців, так як він продає птицю і яйця перепілок, а також експортує м’ясо в інші міста та села.

На виставці Станіслав Йосипович, крім продажу птиці та яєць мав ще одну добру справу – намагався прилаштувати в добрі руки кошенят, знайдених на вулиці. І це свідчить про його доброту та чуйність до тварин. А ще він вихований та стриманий, про що свідчить той факт, що коли я підійшла до нього, щоб взяти інтерв’ю, він засоромився.

Мені здається, що саме таких гарних і добрих фермерів не вистачає на Україні. Таких, які не вихваляються, а, навіть навпаки, соромяться розповідати про свої надбання. Ця людина розпочала все з нуля і має гарні досягнення. Але, як сам він каже, на цьому не збирається зупинятися. Хоче, щоб українці ласували своїм, український м᾿ясом та яйцями, адже це справа наших пращурів. Хоче, щоб донька змогла продовжити його справу і змогла забезпечувати себе і свою родину. Отже, планів багато… Успіхів вам, Станіславе Йосиповичу! А я вважаю, що саме таким фермерам треба приділяти більше уваги!

Варакута Анна

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: