Глобальне озеленення, як боротьба з глобальним потеплінням

Вчені з NASA заявляють, що Земля нагрівалась би ще швидше, ніж це відбувається зараз — якби не посилення росту рослин.

Детальніше про це розповідає Агроцентр. 

Деталі: Науковці встановили, що світ зеленіший, ніж був на початку 1980-х років. І оновлені карти демонструють, що тенденція триває. На думку дослідників, серед наслідків є певне сповільнення глобального потепління.

В останні роки найбільший приріст рослинності зафіксовано в Індії та Китаї. Там інтенсивніше вирощують сільськогосподарські рослини, а уряди зосередилися на тому, аби зберігати і навіть розширювати лісові площі. Окрім цього, зеленішими стали також північні й арктичні регіони — це, як не парадоксально, результат саме потепління.

Використовуючи дані супутників вченим вдалось визначити причини та наслідки глобального “озеленення”. Серед ключових результатів – зростання рівня СО2 в атмосфері, що у свою чергу стимулює фотосинтез та ріст рослин.

За прогнозами вчених, надалі рослинність споживатиме частину вуглекислого газу і при цьому виконуватиме функцію листової транспірації. А це певною мірою робить повітря прохолоднішим.

Науковці вважають, що глобальне “озеленення” з 1980-х років могло зменшити глобальне потепління на 0.2-0.25°С. Іншими словами, світ був би ще теплішим, якби не побільшало рослинності.

Джерело: Agri-gator

Читайте також: “Львівська чорна ікра”: фермер розводить осетрів, з яких отримує чорну ікру.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: