Наскільки все подорожчало у Рівному з початку війни

На Рівненщині з початку року ціни зросли на 14,6%. 

Однак до 24 лютого зростання було не значним, тому стрибком цін можна вважати саме цю сумну дату.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ БАЙРАКТАР NEWS

Це один із найнижчих показників серед інших регіонів. Менше ціни зросли лише на Вінничині, але різниця невелика – всього 0,5%. 

Про це інформує “Держстат”.

Тим часом на Чернігівщині гаманцям стало складніше на 20%, а на Херсонщині – на 30%, що пояснюється окупацією та її наслідками. 

Найбільш подорожчали з часу війни транспортні послуги. Вони становлять 136,2% до грудня попереднього року. Це середній показник серед інших регіонів, оскільки здорожчання коливається від +26% в Одеській області до 145,6% на Чернігівщині.

Також стали значно дорожчими продукти харчування та напої. По Україні вони додали в ціні 23,1%, однак на Рівненщині це дещо менше – 18,1%. 

Це пояснюється зменшенням виробництва, ускладненою логістикою та попитом. До прикладу, на полицях Рівного усе більше польських продуктів й зникла низка українських торгових марок.

На понад 10% здорожчала побутова техніка та речі домашнього вжитку, сфера послуг, зокрема готелі та ресторани, а також медичні послуги та медикаменти (охорона здоров’я). 

Уникнути сильного здорожчання вдалося одягу (+4,5%), а також комунальним послугам і освітнім. На Одещині та Полтавщині одяг взагалі дешевший, ніж взимку 2021-го. 

Про ціни в Україні читайте за посиланням:  Ціни атакували гаманці: що подорожчало найбільше за час війни

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: