Українським фермерам обіцяють компенсувати витрати за електроенергію і паливо

Агросубсідії можуть почати видавати вже з 1 січня 2019 року.  Субсидії планують зробити частковими (до 50%) на компенсацію витрат за електроенергію і паливо, пише “Агро-Центр”.

Так, планується що з 1 січня 2019 року фермери, які обробляють до 500 гектарів угідь та чиї доходи не перевищують 10 млн грн на рік, отримуватимуть пріоритетне право на дотації. Фермери зможуть отримати компенсацію до 50% витрат на електроенергію і паливо, витрачених на полив зрошуваних земель.
Планується, що фермерські господарства вноситимуться до реєстру одержувачів дотації в термін не більше 10 днів з дня подачі на це заявки, реєстр одержувачів дотації знаходиться в загальному доступі. Бюджетна компенсація перераховуватиметься на особистий рахунок фермера в банку за підсумками поданої інформації за попередній рік.

“При цьому обмеження суми дотації для одного підприємства не передбачено. Зазначена перевага не поширюватиметься на суб’єктів, що здійснюють окремі види діяльності з розведення і виробництва м’яса свійської птиці, виробництва яєчних продуктів”,

– підкреслює Вікторія Любич.

Вигідний кредит за годину: як у Польщі підтримують фермерів (фото)

Якщо Рада прийме законопроект, вже з 1 січня чиновники  будуть приймати і виконувати заявки фермерів. В першу чергу тих у кого в обробці менше 500 га земель. Відкритий реєстр одержувачів повинен забезпечити прозорість процесу і надасть фермерам можливість контролювати ситуацію.

Малий та середній бізнес ризикує втратити доступ до залізниці

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: