Сільське господарство України потребує 75 мільярдів гривень на рік

У Інституті аграрної економіки підрахували, яких інвестицій потребує сільське господарство України аби розвиватися та слідувати інноваціям. За їхніми підрахунками необхідна сума інвестицій складає 75 млрд грн, пише “Агро-Центр”.

Подібну інформацію на засідання президії Національної академії аграрних наук повідомив директор інституту Юрій Лупенко.

“Від інвестицій напряму залежить обсяг реалізації сільськогосподарської продукції і, відповідно, прибуток виробників. На жаль, в Україні сума інвестицій менша за необхідний мінімум”,

— розповів Юрій Лупенко.

Вже не мільярд: уряд пропонує зменшити розміри фінансової підтримки фермерів

Сьогодні Україні стає все більш привабливою для іноземних інвесторів. Так, найбільше за поточний рік в українське село інвестували Кіпр, Віргінські острови, Німеччина, Данія і Велика Британія. Серед напрямків найбільше грошей отримало рослинництво ((86%) та тваринництво (майже 11%). Найрентабельнішими культурами у рослинництві вважають виноград, гречку та ягоди. У тваринництві найвигіднішими є інвестиції у виробництво яєць, молока та свинини.

В Україні для ефективної допомогти фермерам створять державний аграрний реєстр

Експерт вважає, що аби сільське господарство отримували більше інвестиції необхідно покращувати умови для іноземних інвесторів. Зокрема, забезпечувати кредитну підтримку інноваційних проектів, сприяти проектам у науково-технічній діяльності, розвивати міжнародне співробітництво, відновлювати матеріально-технічну базу суб’єктів інноваційної інфраструктури агропромислового виробництва.

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: