Фермер з Вінниччини виводить нову породу корів (відео)
На Вінниччині, у селі Мухівці Немирівського району працює натуральна молочна ферма “Азорель“. Тут худобу вирощують за спеціальними технологіями утримання, що дозволяє отримувати виключно натуральну продукцію, пише “Агро-Центр”.
На фермі тварини мають постійний доступ до їжі та води та вільно переміщуються. В самих корівниках завжди свіже повітря, завдяки високим стелям.
Основний процес роботи на господарстві розпочався у 2009 році.
“Все починалося просто, з 5 корівок привезених з нашого Криму. Після цього почали розвивати роботу, як з французами, по генетиці, так і питання переробки продукції. Фактично з першого дня, ми отримали право на продаж сирого молока”
— розповів директор, Сергій Довгий.
Вигідний бізнес: чорну ікру в Україні “доять” тоннами (відео)
Для отримання якісного молока, надзвичайно важливий раціон годівлі. На цій фермі худобу годують силосом кукурудзяним, сіно-луцерною та концентрованими кормами — пшеницею, ячмінем, кукурудзою.
“Так як ми виробляємо сире молоко, ми дотримуємось монотонної годівлі круглий рік. Це дозволяє отримувати стабільну якість молока, стабільну жирність і так далі.
— пояснив Сергій.
Сьогодні на фермі утримують 80 корів, а одне приміщення вміщає до 40 голів. Протягом дня корови можуть давати від 20-30 літрів молока. За словами фермера, корові для здоров’я і щастя потрібна якісна вода, свіже повітря і повноцінний корм.
“Безприв’язне утримання дає можливість ці три фактори скомпонувати. Корова сама обирає що їй зараз комфортніше і більше потрібно”.
— наголосив фермер.
М’ясо майбутнього: в США вирощують курятину в пробірках (відео)
Зараз на фермі активно працюють з французькою генетикою — виводять нову для України породу корів “Момбельярд“. Це порода, яка має в молоці вищий вихід білка, це дуже важливо при виготовлені сирів.
Не дивлячись на те, що продукція виготовлена на фермі “Азорель” повністю натуральна, сертифікатів органічної продукції ферма не має.
“Можливо це тому, що не зовсім якісно прописані закони, які захищають органічне виробництво і люди в нас ще не зовсім розуміють, що таке органіка. Культура споживання продукції в Україні росте. Люди вимагають якісної продукції.”
— розповів Сергій.
З свіжо отриманого молока на фермі одразу ж виготовляють сири, йогурти та іншу молочну продукцію.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: