Ферма на фронті: колишній доброволець фронту зайнявся фермерством та готує м’ясні делікатеси

У с. Іванопілля, неподалік Костянтинівки працює екоферма. Власник господарства — Сергій Свириденко, з початком війни пішов добровольцем на фронт, а повернувшись зайнявся фермерством і мріє розвивати агротуризм, пише “Агро-Центр” з посиланням на Ukraїner.

Сьогодні на фермі тримають кіз, свиней, курей та качок. Окрім цього є власна сироварня і маленьке ковбасне виробництво. Господасртво вдалося побудувати за підтримки програм “Донецький куркуль” та “Людина в біді” (Чехія). 

Сергій розповідає, що найважчим для нього було почати рано прокидатися та пізно засинати. Сергій був сонею, тепер улітку прокидається пів на п’яту, взимку — о шостій. За його словами, життя стало веселішим, бо тварини не перестають дивувати.

Прибутковий бізнес: на півдні України фермер виготовляє унікальне горіхове молоко

Ферма не даремно називається “екофермою”. Тут не використовують штучних кормів і ніщо не пропадає дарма.Сироватку після виробництва сиру віддають свиням, щоб випивали. Їм і смачно, і корисно. 

В планах фермера на отриманій від держави землі побудувати ще один, величезний загін для тварин. Також планують розвивати екотуризм.

“І це було б цікаво, тому що багато городян не знають, яким є сільське життя. Люди, які в місті живуть, їм що побачити фазана, що качку — це одне і те саме. Вони дуже дивуються, як тварин бачать, а таких свиней — то взагалі”,

— говорить Сергій.

 

Цей вид туризму дуже популярний у Західній Європі, зокрема в Німеччині, Франції та Швейцарії. Екскурсії на сільські господарства прищеплюють містянам любов до тварин і повагу до фермерської справи. Тож, поставивши за мету привезти європейські принципи життя додому, Сергій, попри війну і складнощі нової роботи, йде до неї маленькими впевненими кроками.

Автоматизовані корівники: як працюють доїльні апарати зі штучним інтелектом (фото)

Найвища інфляція за 15 років: у Туреччинні деякі продукти подорожчали на 800%

На фермі у Голландії робот пакує 4 тисячі огірків за годину (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: