На Львівщині провели успішний експеримент з вирощування нового сорту квасолі
На Львівщині провели експеримент з промислового вирощування квасолі, який організувала Львівська ОДА. Вирощували особливий вид квасолі — так звану Яську, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Agro Day”.
Про результати дослідження розповіла начальник відділу розвитку землеробства та тваринництва департаменту АПК Львівської ОДА Тетяна Борушок. Квасоля Яська — ще не зареєстрований офіційно сорт народної селекції, що вирізняється великим розміром та красивим білим кольором квасолин, віддавна цю квасолю вирощували в кількох районах Львівщини.
Вигідний бізнес: молодь в Україні заробляє фермерством (відео)
Зараз цю квасолю вирощують на присадибних ділянках, продаючи по 25–30 грн/кг, або ж і по 60 грн/кг. Квасолю, вирощену на експериментальній ділянці, вдалося реалізувати по 80 грн/кг. Експеримент, організований Львівською ОДА, мав на меті показати успіний приклад технології вирощування (посівний матеріал, сорт, та ін.).
Організація збуту квасолі проводилась Львівською ОДА в рамках французького проекту підтримки сільського господарства. Зокрема було створено кооператив “Стрийський ясь”, який зміг налагодити постачання до однієї з місцевих мереж ресторанів, роздрібної мережі “Ашан” та на ринок “Шувар”, зареєструвати бренд, створити упаковку.
Молодь у селі: “дауншифтери” створили органічну ферму на Черкащині
Паралельно відбувається державна реєстрація сорту та його реєстрація як локального продукту. Тож після завершення всіх процедур квасоля сорту Яська зможе сміливо стати візитівкою Львівщини.
Монахи, натуральні сири і молода красуня – опубліковані відео нової програми (відео)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: