Великобританія впроваджує вертикальне фермерство для зниження залежності від ЄС

Британський стартап прагне побудувати понад сорок вертикальних ферм в найближчі кілька років. Гідропонні вежі зможуть потенційно скоротити імпорт зелені з Євросоюзу, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Аgroxxi.

Компанія Shockingly Fresh, базується в Единбурзі, будує п’ять високотехнологічних ферм, які є недорогими і екологічно чистими.

У перспективі стартап планує побудувати по всій країні десятки вертикальних ферм, здатних забезпечити в п’ять разів більше зелені, ніж традиційні грядки, і знизити залежність Великобританії від дорогого імпорту в несезонний час з ЄС.

Найвища інфляція за 15 років: у Туреччинні деякі продукти подорожчали на 800%

В удосконалених теплицях використовуються спеціальні гідропонні вежі для циклічного вирощування врожаю листових культур, таких як салати і трави. Тим часом замкнуте середовище буде означати менше застосування пестицидів.

Раніше Bloomberg повідомляв, що світовий ринок вертикального землеробства буде рости на 12 відсотків щорічно і до 2025 року буде коштувати 16 мільярдів доларів США.

“Кількість проти якості”: Китай кардинально змінює курс у сільському господарстві

Компанія Shockingly Fresh об’єдналася з постачальниками технологій Saturn Bioponics і фахівцями з вирощування салатів ValeFresco, щоб реалізувати свої плани.

Картопляний бізнес найбільш виграшна ніша для виробників та переробників

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: