Відкрити сімейну ферму в Україні стало простіше

Легалізувати сільськогосподарське виробництво, відтепер, можна створивши відомості в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Створити відомості можуть фізичні особи – підприємці сімейного фермерського господарства, на підставі відповідного договору. Про нововведення повідомила Інна Метєлєва — заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, пише “Агро-Центр”.

За її словами, для забезпечення виконання вимог Закону «Про фермерське господарство» особи, уповноважені на вчинення нотаріальних дій, та державні реєстратори до введення в дію оновленого Єдиного державного реєстру здійснюватимуть реєстрацію ФОП – голів сімейних фермерських господарств згідно з роз’ясненнями Міністерства юстиції України, надісланими листом від 25.11.2019 за підписом Першого заступника Міністра юстиції України Є. Горовця.

На Волині скандальне підприємство викинуло тонни мертвої риби в річку (фото)

“Реєстрація ФОП – голів сімейних фермерських господарств надасть можливість економічно активним селянам розвиватись як повноцінним сільськогосподарським товаровиробникам та скористатись податковими пільгами і державними програмами підтримки, передбаченими для сільськогосподарських товаровиробників і, зокрема, для сімейних фермерських господарств”,

— написала Інна Мєтєлєва на своїй сторінці в Фейсбук.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: