Фермерам платитимуть за закриття свиноферм

Уряд Нідерландів готовий виплатити компенсації фермерам, які закривають свій бізнес. Такі заходи уряд приймає з метою зменшення викидів парникових газів, пише “Агро-Центр”.

Свинарі Нідерландів знаходяться під тиском, оскільки країна повинна виконувати судове рішення щодо скорочення викидів азоту. Так, починаючи з цього тижня, уряд погодився виплачувати компенсації фермерам, які бажають вийти з бізнесу. Про це повідомило Міністерство сільського господарства країни. Окрім цього, будуть виплачуватися компенсації за втрати через зменшення поголів’я свиней.

Дожилися: вчені планують виготовляти м’ясо з повітря

“Перед нами стоїть важливе завдання: зробити свинарство більш стійким і перспективним у майбутньому. Для фермерів, які продовжують діяльність у цій галузі, на початку наступного року буде запропоновано заходи, спрямовані на запровадження інновацій та скорочення викидів”,

— заявила міністр Карола Шутен.

Експерти розповіли як виглядає ідеальний працівник сфери тваринництва

Виплата компенсацій стосуватимуться лише кількох районів з високою щільністю худоби на сході та півдні Нідерландів. Аби отримати виплату, фермерам необхідно зареєструватися до 15 січня. Кожен регіон має встановлений розмір виплати. Так, свинарі на півдні отримуватимуть 151 євро за кожну свиню на фермі, яку закривають, чи зменшують, тоді як на сході фермери отримають по 52 євро за кожну тварину.

В мережі ресторанів KFC продаватимуть нагетси і крильця зі штучного м’яса

Після закінчення терміну реєстрації фермери матимуть 8 місяців для забою свиней, утилізацію гною та закриття своїх господарств.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: