“Ферми черв’яків”: у Європі замість худоби розводять комах
У Європі дедалі частіше люди починають вживати в їжу комах та черв‘яків. Тому фермери розпочали активно розводити такі “делікатеси”.
Детальніше про це розповідає Агроцентр
Коментар: “У черв’яка чотири стадії розвитку: яйце, личинка, лялечка, жук. Потім жуки знову відкладають яйця. Живуть комахи у пластикових коробках. Їдять дрібно змелена зернову суміш, моркву, картоплю капусту. Дора вирощує 2 тонни комах на місяць. Кілограм личинок коштує 1000 крон (понад 3500 грн)“, – повідомляє фермерка Дорте Свенструп.
Деталі: Все частіше у європейських супермаркетах можна знайти цукерки, хліб, печиво та соуси з хробаками. Тепер це стало мейнстрімом і серед спортсменів тому, що в личинках міститься протеїн.
Вчені повідомляють, що доросла личинка – джерело протеїну, натрію, заліза, міді, цинку. Кількість білків, які люди отримують від комах така ж сама, як і від корів. Однак комахи їдять у 12 разів менше.
Зауважимо, що за даними ООН, вже понад 2 млн людей у світі їдять комах.
Читайте також: Скоро вино може стати дефіцитом у всьому світі
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: