Які продукти українських ягідників постраждають від коронавірусу?
Швидке поширення коронавірусу в Європі призводить до невизначеності на ринку агропродукції.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Коментар: “На фоні падіння глобального попиту можна очікувати проблем для усіх основних експортних категорій плодоовочевої продукції України. Основну експорту виручку в цьому сегменті Україна отримує від експорту грецького горіха – більше $120 млн за сезон“, – повідомляє економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.
Деталі: Частина плодоовочевого бізнесу також може постраждати від зміни пріоритетів покупців.
В умовах будь-якої кризи люди починають споживати дешеві продукти, відмовляючись від тих, які не є критичними для них.
Однак, для споживачів грецький горіх – досить дорогий продукт і абсолютно не належить до першочергових у споживанні. Друге місце посідають заморожені ягоди – також не критичний для споживання продукт. А ось лохина – абсолютно не ключовий, але найбільш дорогий із перерахованих експортних продуктів плодоовочевого сегменту. Тому експорт лохини може суттєво знизитися. Навіть більше за грецький горіх.
Проте, овочі та картоплю Україна майже не експортує. Попит на ці коренеплоди може навіть зрости.
Джерело: сайт LandLord
Читайте також: 7 кроків, які необхідно зробити агросектору, щоб вистояти перед змінами клімату
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: