Кліматологи назвали тварин, які сприяють таненню льодовиків Арктики

Німецькі кліматологи припустили, що бобри на Алясці отримують вигоду від глобального потепління і швидко поширюються в регіоні.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Кліматологи вважають, що вони будують все більше і більше дамб в своїх нових будинках, створюючи безліч нових водойм, що прискорює відтавання вічної мерзлоти.

Як підкреслюють вчені, лише деякі інші тварини здатні змінити своє середовище проживання так само сильно, як ці коричневі гризуни, які можуть важити до 30 кілограмів. Озброївшись гострими зубами, вони повалили дерева та чагарники і побудували греблі, в результаті чого невеликі долини наповнилися водою і утворили нові озера.

Тварини часто будують свої греблі саме в тих точках, де вони можуть досягти значних результатів з мінімальними зусиллями.

Дослідники клімату побоюються, що з підвищенням температури вічна мерзлота може все більше відтавати і ставати нестабільною. Якщо це станеться, це може привести до викидів великих кількостей парникових газів, що посилить кліматичні зміни. Оскільки вода трохи тепліша, ніж навколишній грунт, ці озера і ставки можуть ще більше прискорити відтавання вічної мерзлоти. І бобри, схоже, активно сприяють цьому процесу.

Джерело: сайт НВ

Читайте також: “Від 1200 грн на день”: в Україні сезонні робітники заробляють більше ніж у Польщі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: