В Україні набуває популярності дієтична фіолетова кукурудза
На Вінниччині фермерське господарство займається селекцією та виробництвом солодкої кукурудзи.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Коментар: “Ми займаємося селекцією та виробництвом солодкої кукурудзи. Це нішева культура, посіви якої в Україні займають близько 10 тис га“, — розповів селекціонер та фермер Михайло Нагорняк.
Деталі: Фермерське господарство “Мнагор” займається селекцією та виробництвом солодкої кукурудзи. Наразі в Україні близько 10 тис га під нішевою культурою.
Фермер Михайло Нагорняк зазначив, що фіолетова кукурудза це дієтичний продукт, який дуже корисний дітям.
Коментар: “У фіолетовій кукурудзі найбільше цінуються антоціани, яку мають лікувальну дію. Вона застосовується в дієтичному харчуванні, рекомендована при хворобах печінки, шлункового тракту, серцево-судинної системи та лікування діабету другого типу. Крім того, містить багато вітамінів та мікроелементів, має «омолоджувальні» властивості, позитивно впливає на стан шкіри й волосся, а також рекомендується як засіб від безсоння та депресії“, — додав Михайло Нагорняк.
Джерело: сайт Agronews
Читайте також: Український студент створив економну “електроняню” для рослин у теплицях
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: