Тернопільські фермери виробляють екоолію з гарбузів та арахісу
У Борщівському районі Тернопільської області родина, яка переїхала із Криму, започаткувала виробництво олії з різних рослин.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Подружжя Михайла та Наталії Золотих, переїхавши із кримського міста в тернопільське село, взялися за підприємницьку діяльність. Спільними зусиллями сім’я обробляє 1,5 га землі, вирощуючи винятково екологічну їжу. А, також, тримають поросят і птицю.
Цікавим напрямом є виробництво гарбузової олії, яка, як стверджує господар, надзвичайно корисна для здоров’я, адже запобігає та лікує багато недуг. На 0,60 га вирощують гарбуз сорту “Болгарка”, у насінні якого найбільше олії.
Збирають плоди всі разом, за допомогою спеціального трактора власного виробництва. Він же відділяє насіння від м’якоті, що йде на корм. Потім насіння миють і сушать на горищі. А вже за потреби добувають із нього олію самостійно створеним пресом.
Коментар: “Ним же я пробував виготовляти олію з арахісу, який теж вирощують на своїй землі. Уся продукція, росте без жодної хімії. Звичайно, вона менших розмірів, зате натуральна“, — повідомляє фермер.
Джерело: сайт Куркуль
Читайте також: В Україні набуває популярності дієтична фіолетова кукурудза
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: