В Україні подешевшали овочі: скільки коштує зварити борщ зараз
Овочі борщового набору наприкінці літа подешевшали на 30%.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Про це повідомляє Державна служба статистики.
Фахівці робили порівняння з аналогічним періодом минулого року.
Так картопля стала доступнішою на десять гривень. Ріпчаста цибуля та капуста знизилися в ціні на 5,9 гривні. Столові буряки коштують дешевше на шість гривень.
Серед усіх овочів борщового набору в ціні зросла лише морква.
Експерти кажуть, все через високий попит і пропозицію, яка його не задовольняє. Тож нині морква здорожчала на 8,5 % і коштує майже 11 гривень за кілограм.
Як повідомлялося раніше, на ринках найбільше подорожчала морква, а цибуля стала лідером із подешевшання цього сезону.
За прогнозами економістів, типове для осіннього сезону зростання цін цього року не перевищить десяти відсотків.
Джерело: сайт ТСН
Читайте також: Скільки зерна експортували з України за три місяці – статистика
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: