Ціни в Україні: які продукти найбільше подорожчали за рік
Держстат оприлюднив рейтинг найдорожчих і найдешевших продуктів у 2020 році.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: За даними Держстату лідером подорожчання став цукор. Його вартість протягом року збільшилася майже наполовину – на 46%. На другому місці – яйця. Їхня вартість зросла на третину. Соняшникова олія подорожчала на 22%.
Зазначається, що натомість торік знизилися ціни на овочі.
За даними Держстату, чи не найбільше зменшилася вартість на овочі борщового набору. Найбільше подешевшала цибуля – на 42%. Ціна за кілограм картоплі знизилася на чверть. Майже стільки втратила в ціні та капуста. Буряк подешевшав на 17%, а морква – на 6%.
Джерело: сайт Уніан
Читайте також: Стало відомо, чому в Україні дорожчають морква і буряк
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: