У зеленому чаї виявили протиракові властивості: дослідження
Дослідники встановили, що антиоксидант, який міститься в зеленому чаї, може підвищувати рівень p53 – природного протиракового білка, відомого як “хранитель геному”. Він має здатність відновлювати пошкодження ДНК або знищувати ракові клітини.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Мутації в p53 виявляють більш ніж у 50% випадків раку людини. Але у зеленому чаї є антиоксидант EGCG, який може посилювати протиракову активність цього білка.
Вчені виявили раніше невідому пряму взаємодію між ними, що вказує на новий шлях розробки протиракових ліків.
Коментар: “Наша робота допомагає пояснити, як EGCG може посилювати протиракову активність p53, що відриває двері до розробки ліків з EGCG-подібними сполуками“, – йдеться в повідомленні вчених.
Джерело: сайт Nature Communications
Читайте також: Українці почали частіше купувати зелень і мікрозелень
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: