Вчені винайшли технологію зі створення їжі з повітря
Неймовірне відкриття — науковці навчилися робити їжу з повітря. У Фінляндії вчені винайшли революційну технологію зі створення їжі буквально з повітря.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Коментар: “Винахідники свій продукт називають “солеїн” і переконані, що він може стати повноцінною альтернативою м’ясу та молоку. Для його виробництва потрібен вуглекислий газ, мікроби, вода, вітаміни та мініатюрний біореактор. Отриманий продукт схожий на борошно жовтого кольору. Його можна використовувати як основу для багатьох страв. Наприклад, шніцеля“, — йдеться в повідомленні.
Винахідники технології кажуть: головна перевага в тому, що цю їжу досить просто виростити в лабораторії.
Коментар: “Фінський уряд виділив на розвиток стартапу понад п’ять мільйонів доларів. Вивести свій продукт на ринок розробники сподіваються вже за два роки“, — підкреслюють науковці.
Джерело: сайт Agronews
Читайте також: Україна різко обвалила експорт яєць
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: