Вчені вивели новий унікальний сорт пшениці
Новий сорт пшениці адаптований до місцевих умов і має високу хлібопекарську якість.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Вчені Інституту генетики та експериментальної біології Академії наук Республіки Узбекистан створили сорт м’якої пшениці “Пахлавон”.
Як зазначається, оригінальне насіння нового сорту минулого року посіяли в Баявутському районі Сирдар’їнської області. Урожайність становила в середньому 55 центнерів з гектара.
“Сорт м’якої пшениці “Пахлавон” стійкий до дефіциту поливної води та засолення ґрунту, середньостійкий до іржових хвороб“, – йдеться у публікації.
Читайте також: Ціни на свиней живою вагою будуть знижуватися – прогноз експертів
Новий сорт адаптований до місцевих умов. Він середньостиглий, середнього зросту (100-110 см), середньостійкий до вилягання та має високу хлібопекарську якість.
Крім цього, м’якість соломи дає можливість використовувати її як корм у тваринництві.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: