Що робити з морквою, у якої зеленіють верхівки, і чи можна її їсти

Буває так, що верхівки у моркви, зазвичай, у великої, починають зеленіти. Хтось починає її терміново підгортати, а хтось переживає, чи можна її їсти, стверджуючи, що там накопичується шкідливий соланін — алкалоїд, інформує Ukr.Media.

Смак у неї справді стає неприємним, — кажуть фахівці. — Але ж все не так страшно, як малюють собі деякі городники. Позеленіння верхівки моркви не становить небезпеки для здоров’я. Це просто хлорофіл, він, звичайно, надає не дуже приємного присмаку моркві.

Читайте також: Помідори тріскаються та гниють на кущах: що зробити, щоб врятувати урожай

Переживати не варто і якщо вас так турбує, то при збиранні, ви можете просто відрізати цю частину моркви разом з листям. Це не тільки прибере з очей геть дратівливу зелену верхівку, а й точку зростання, а тому морква при зберіганні не проростатиме.

Тільки після обрізки моркву треба підсушити, щоб зрізане місце загрубіло.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: