В Україні заборонять продавати домашнє м’ясо (деталі)
Найближчим часом в Україні можуть заборонити продавати домашнє м’ясо – комітет Верховної Ради підтримав відповідний законопроект. Відтак, очікуватиметься дефіцит м’ясних продуктів та їх здорожчання, пише “Агро-Центр”.
Дрібні фермери та селяни б’ють на сполох – невдовзі їх продукція опиниться поза законом. Згідно з законопроектом, забій тварин повинен відбуватися на бійнях, проте чітких норм, яким чином вони повинні функціонувати, поки немає. У результаті, цю нішу займуть великі корпорації та імпортні товари. Собівартість продукції теж збільшиться, адже відтепер фермеру забивати тварин на подвір’ї буде заборонено. На офіційному сайті Ради йдеться:
“Таким, що в цілому не суперечить праву Європейського Союзу було визнано проект Закону №7489, який встановлює вимоги до простежуваності харчових продуктів, підвищення відповідальності операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності, упорядкування подвірного забою тварин з метою попередження розповсюдження особливо небезпечних хвороб тварин та проведення відбору зразків для цілей державного контролю”
Нагадаємо, у комітеті Верховної Ради з питань європейської інтеграції знаходяться дев’ять депутатів, серед них: скандальні Віктор Балога (позафракційний), Олександр Вілкул (“Опозиційний блок”), Оксана Білозір (БПП), Найєм Мустафа-Масі (БПП), Олена Сотник (“Самопоміч”), заступник голови комітету Марія Іонова (БПП), Олена Масоріна (“Народний фронт”), Григорій Тіміш (БПП), Оксана Юринець (БПП).
«Полуниця не пройде»: українцям на європейських полях шукають заміну
Є висока ймовірність, що завдяки лобі великих компаній все ж таки цей законопроект приймуть і натуральна продукція з прилавків зникне. Натомість, на її місці буде “нашпиговане” антибіотиками м’ясо. По молоку українці залежать на 50-70% від домашнього виробництва, а по м’ясу ситуація інша.
Прибутковий бізнес: фермер на полі вирощує натуральну віагру (відео)
М’ясо ми зможемо імпортувати з інших країн: яловичину з Аргентини, свинину – з Польщі. Проблема може виникнути з салом – воно може стати дефіцитом, адже більшу його частину виробляють в домашніх господарствах або на фермах.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: