Українські фермери збільшують площі під квасолею
За оцінками консалтингової компанії Baker Tilly, через високий експортний попит до 2020 року посівні площі під квасолею в Україні збільшаться на 100% і складуть 75-85 тисяч гектарів, пише “Агро-Центр”.
Найбільше в українській квасолі зацікавлені Румунія, Італія, Німеччина, а також Туреччина і ОАЕ. Перевагою України для постачання квасолі в країни ЄС є вигідне географічне положення. За рахунок цього вона може випередити своїх основних конкурентів — Китай, США, Канаду, Аргентину та Бразилію.
В Антарктиді зібрали перший врожай (фото)
Інтерес до квасолі обумовлений споживчими цінностями. За кількістю білку квасоля не поступається м’ясу, містить вітаміни групи В, С та інші корисні речовини. Вирощувати культуру непросто — вона чутлива до заморозків, вимагає ретельного відбору насіння і не менш ретельного висіву. Сіяти квасолю необхідно в прогрітий ґрунт, і особливо ретельно стежити за рівнем вологи, адже її надлишок веде до хвороб, а недолік — до недобору врожаю.
У світі набувають популярності точні лазерні обприскувачі (відео)
Фермер створив перший в Україні великий дереновий сад (фото)
Тому квасолю в Україні вирощують переважно дрібні фермери. При цьому на внутрішньому ринку попит на квасолю поки невисокий. Залежно від сорту ціни коливаються від 18 тис. до 20 тис. грн за тонну. За оцінками фахівців, витрати на гектар квасолі складають приблизно 10,5 тисяч гривень.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: