Українці споживатимуть переважно м’ясо вітчизняних свиней

За даними аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» імпорт свіжої, охолодженої та мороженої свинини за три літні місяці склав 10,5 тисяч тонн. Це в свою чергу у вісім разів більше ніж за літній період минулого року, пише “Агро-Центр”.

В порівнянні з 2017 роком, цьогоріч Україна імпортувала у 7,5 разів більше свинини – 15,7 тис. т Вартість оцінюється майже в 30 млн доларів.
Об’єми експорту свинини, є дещо меншими. Приблизно, 1,3 тис. тонн української свинини експортували в Гонконг, В’єтнам та Грузія. Цей показник є на 3 тис. тонн меншим, ніж у 2017 році.

Проте, внутрішнє виробництво покриває потреби українського ринку в свинині, більше ніж на 90%. Тому, українці споживатимуть переважно м’ясо вітчизняних свиней. Імпортну свинину, здебільшого використовуватимуть м’ясопереробники.

Джерело: Аналітичний відділ АСУ за даними ДССУ та митної статистики ДФСУ

Вище наведено помісячну динаміку імпортної свинини за січень-серпень 2018 р., тис. тонн.

Також, в Україні різко зменшилося поголів’я ВРХ

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: