В молочній продукції трьох виробників знайдено бактерії кишкової палички
У Харкові провели споживчу експертизу кисломолочних продуктів. За результатами констатували, що із дев’яти зразків лише три виготовлені відповідно до вимог державного стандарту ДСТУ, пише “Агро-Центр”.
Для експертизи було відібрано зразки кефіру, виготовленого в Харківській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській і Львівській областях.
В Україні зросла ціна на молоко
Результати показали, що лише три зразки кефіру з дев’яти за всіма перевіреними показниками: фізико-хімічні, наявність немолочного жиру, мікробіологічні і якість маркування, відповідають вимогам нормативної документації. Це кефір ТМ “Молокія” (2,5% жиру), кефір ТМ “Галичина” (2,5% жиру) і кефір ТМ “Волошкове поле” (2,5% жиру).
66,7% зразків продукції, а це 6 зразків з 9, за різними показниками не відповідали вимогам.
Найгірші результати показала продукція компаній ТМ “Щодня” (2,5% жиру), кефір ТМ “kar.Ua” (1,0% жиру), кефір ТМ “Ромол” (2,5% жиру). В них було виявлено бактерії групи кишкових паличок (коліформи)
“Вживання такої продукції може призвести до різних розладів шлунково-кишкового тракту”,
— попередили контролери.
Експертиза проводилася фахівцями ДП “Харківстандартметрологія”.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: