“1977 року випуску”: експерти назвали найбільший трактор у світі (відео)

Найбільшим трактором визнаний 760-сильний Big Bud 747 американського виробництва. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Таку потужність забезпечує дизель марки Detroit Diesel (обсяг – 24,1 л), що працює на 16 циліндрах. Головний недолік цього величезного велетня – маленький бак, який вміщує лише 380 л. Цього обсягу чи вистачить на 10 хвилин роботи.

Big Bud 747 оснащений 6-ступінчастою коробкою передач гальмівна система – повітряна. Важить 8-колісна машина 45,5 т, її довжина досягає 8,2 м, висота – 4,2 м і ширина – 6 м. Модель може агрегатуватися плугом шириною 30 м (глибина орання перевищує 3 м).

Цікавий факт: гігант був випущений в 1977 році і дотепер залишається №1 за показниками потужності і розмірів. Його винахідник Рон Хармон планував, що машина буде випускатися серійно, але справа до цього не дійшла. Варто відзначити, що після 20 років служби Big Bud 747 був переобладнаний. Тепер він агрегатований більш потужним 900-сильним двигуном. Також замінений бак: обсяг нового склав 567 літрів. Відомо, що сьогодні трактор продовжує працювати на американських полях.

Джерело: сайт Exkavator

Читайте також: “Вирішив втекти від цивілізації”: мешканець села під Луцьком створив вдома маленький Едемський сад (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: