Американські фермери показали економний спосіб зберігання зерна (фото)

У США навчилися зберігати зерно максимально економним способом — накриваючи його плівкою. Фермери відзначають, що цей спосіб є надійним та відносно недорогим, пише “Агро-Центр”.

Аби зберігати зерно за допомогою поліетиленової плівки його збирають у великі купи, і потім накривають плівкою. Хоч на перший погляд подібна конструкція і не виглядає надстійкою — вона забезпечує необхідну безпеку зернових і є економічно вигідною, дозволяючи економити на будівництві традиційних складів.

В Україні застраховані лише 5% фермерів (інфографіка)

Таким чином, звичайно поліетиленова плівка дозволяє замінити громісткі конструкції з бетону та сталі.

На фермі під Запоріжжям готують авторський чай (фото)

На даний момент, на одному з терміналів де випробовують подібний спосіб зберігається близько 200 тисяч тонн зернових, з яких 80 тисяч тонн — в силосах елеватора, а весь інший обсяг — на складах під плівкою. До прикладу, один такий склад може вміщати до 27 тисяч тонн зерна.

Українські села зникають через зменшення інвестицій (інфографіка)

В подібний спосіб зерно можна зберігати 2-3 роки. Проте після розкриття “складу” зерно потрібно одразу продавати тому, що повторне пакування може бути проблематичним. Як розповідає керівництво подібного терміналу, при такому зберіганні втрати зерна становлять 3-5%.

Для подібного способу існує одна хитрість – склади під плівкою потрібно забезпечити вентиляцією. Для кращого просихання зерна туди потрібно закачувати повітря.

Інтерактивна карта для фермерів: Україна друга за площами сільськогосподарських угідь

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: